Aterrabloggen

Webshop

Återförsäljare


Havskajakkurs

Helsingborg
Wales
Surfskikurs
Helsingborg
Surfkajakkurs

Portugal
Skåne/Nynäs
Forskajakkurs
Soca/Slov.
Skåne/Halland

Andra kurser
Rollkurser
Företagsevent
Privatevent

Hyrkajak
Begagnat
Välja Surfski
Om Surfski
Om Forskajak
Om Surfkajak

Arrow Kayaks

Surfski Wave Challenge

Aterra Kajpromenaden 12, 252 67 Helsingborg
Skåne
+46702 598 260 [email protected]

 

Aterra säljer Zet forskajaker och vi har även allt du behöver till för forskajak paddling. Ophion, Sandiline Nookie Duem och lite annat. Paddla forskajak i södra sverige? 45 minuter från Helsingborg ligger Krokån, en å med många forsar som har olika graderingar. Att paddla forskajak är en häftig upplevelse och svårt att jämföra med något annat. Men kul är det!

Det finns olika slags forspaddling: slalom, creeking, riverruning och det som växer mest, freestyle. Forsarna är graderade i en skala på 1-6. Grad 1-2 är enkelt och alla kan klara det. Vi kör våra nybörjar-kurser i grad 2 forsar. Grad 3 är ganska tufft men med lite träning klarar du det. Grad 4 bör du vara van för att paddla i. Grad 5 bör du vara mycket bra för att ge dig ut i. Grad 6 anses ofarbar (tills någon klarar den). Slalom: är det ni ser på OS man kör slalom genom portar både med och motströms, man kör mot klockan. Creeking: är trånga bökiga vattendrag och oftast med branta fall. Krokån är på sina ställen en creekå. Riverrunning: Lite lugnare oftast inte högre grad än 3, större vatten och inte så mycket "stenkontakt". Riverplay: Är när man ligger i en våg och gör tricks som spin, wheel, blunt, air. Det är den gren som växer mest i Sverige.

Vattendrag med forsar i södra Sverige: Susseån, Fylleån, Ätran, Stensån, Rönneå, Mörrumsån Lagan (Sennan) Munkedalsån, Säveån och såklart Krokån som har många fall i olika grader beroende på årstid och vattenstånd. Här finns info om alla vattendragen www.forsguiden.com.

 

 

 

 

 

 

Bli medlem i Forspaddlingsyd, där kan du själv lägga in när och var du tänkt ge dig ut och paddla och se andra som har lagt in om paddlingar. Maila Leif eller Micke för att få inloggningsuppgifter. Vi på Kajakevent har även hyrkajaker.

Krok�n forspaddling