Res och paddla, travel and paddle.

Seakayak Experience Costa Brava

Havskajak upplevelser!

Lets Get Wet!

Välkommen till Costa Brava

 

Följ med Aterra till Spanien.

Välkommen till Katalonien! Tillsammans med vår svenska hjälpguide från Aterra får du här träffa Marc Martin som är en välkänd instruktör som jobbar både i Spanien Storbritanien och Wales. Han är en fenomenal paddlare och en härligt trevlig instruktör. Vi erbjuder fantastisk upplevelse nere i Costa Brava, kanske din bästa havskajakupplevelse någonsin! Men vad kan man tycka när vattnet är 22 grader och miljön är vacker och spännande. Du får uppleva allt klarblå blanka hav, lugna vikar, rockhopping, surf och sköna vågor. Underbart!

Costa Brava-kusten är fantastiskt vacker och spännande, Costa betyder såklart kust och Brava betyder vild eller skrovlig på katalanska. Kuststräckan startar 40-50 km norr om Barcelona och sträcker sig ända upp till franska gränsen. Här finns allt från tuff surf, rockhopping till mjuka lugna vatten. Vi har olika paddelsträckor med skiftande karaktär, öppet hav eller skyddat för vind och vågor. Naturen är hänförande och spännande, små vikar, mysiga stränder, trånga passager, grottor, portaler, vackert renoverade fiskarstugor och ibland dyker det upp mer lyxiga hus högt uppe på klipporna. Och till det klargrönt vatten som är runt 20-24 grader.

Vi rekomenderar följande hotell

Hotel Trias

Ett trevligt hotel på strandpromenaden i Palamós. Vackra klassiska rum. God frukost och trevlig personal. Hotellet har ett lugnt poolområde där vi kan chilla ner efter dagens padling. Också vårt "huvudkontor" när vi kör teori.

Pal Beach

Pal Beach är ett lägenhetshotell som ligger i centrum av Palamos. Hotellet ligger vid en gågata/torg där du hittar butiker så du kan handla frukost. Cirka 5 minuters promenad till hotell Trias och stranden.

Staden Palamós är en liten trevlig stad där du tar dig runt till fots. Centrum ligger nära hotellet, du går till vänster när du kommer ut från Trias, över vägen till höger och gå upp för trapporna antingen den första eller den andra. Väl uppe kommer du snabbt att hitta en trevlig restaurang, du hittar också en smal shoppinggågata. Bra att veta, tänk på att du är i Katalonien och inte i Spanien. Här pratar man Katalanska, men såklart funkar spanska. De flesta ser sig som katalaner inte spanjorer.

Palamós /Costa Brava
Catalonia Spain

Explore exciting paddling around
cliffs, gaps and caves.

Preliminärt datum hösten 2022.

Costa Brava-kusten är fantastiskt vacker och spännande, Costa betyder såklart kust och Brava betyder vild eller skrovlig på katalanska.

Preliminary Itenary 2022

Om kurserna

Vi blir hämtade på morgonen och åker med Marc ut till er kurssträcka. Turpaddlingarna har olika längd och svårighetsgrad beroende på gruppens kunskaper. Vi har alltid med en svensk hjälpinstruktör från Aterra.

  • Seastar.

    Du bör ha gått en kurs i havskajak och ha tränat kamrat och ensamräddning. Vad du bör kunna hittar du här. Du bör kunna orka paddla 20 km/ dag.

  • Play Week, Rockhopping, Rockstar.

    Kurs/tour för dig som redan kan paddla. Kunskapskrav: Du bör ha kunskaper liknande Salt&Seastar plus en ok roll, BCU3 eller EPP Blå och ha vana i att paddla i vågor. Vi tränar på manövrering, ensam och självräddning, bogsering, hantera kajaken i vågor, rockhopping och surf. Du bör kunna klara av att paddla +20 km/dag i tuffa förhållande.

  • Rockstar

    Rockhopping och surf, en tuff upplevelse som vänder sig till den adrenalinsugne paddlaren. Vi återkommer med datum och mer info.

Lets Get Wet!

Välkommen till Costa Brava

Följ med Aterra till Spanien..

Snabb reseinfo

Du flyger till Barcelona, Norwegian och flera andra bolag flyger dit. Priserna ligger på 2000-2500 sek direktflyg. Från flygplatsen tar du bussen till Palamós (2,30 tim). Hotell vi rekommenderar är Trias ett fantastiskt trevligt hotell i kollonialstil som ligger nere vid stranden, Aterra förbokar ett antal rum. Dubbelrum från cirka 800 sek/rum (havsutsikt 1100 sek/rum). Det finns även möjlighet att hyra hus om man vill självhushålla.

Äta ute.

Maten är fantastisk och vi har hunnit med att proväta på en hel del restauranger och fler vill vi prova. Du kommer att få uppleva fantastisk tapas och pintxos, härliga personligheter och helt säkert kommer du i kontakt med lokalbefolkningen. Här finns allt från billiga hak till exklusiva gourmettapas.

Lite tips:
När du går upp för andra trappan så är första restaurangen till höger ett bra val och rekommenderad av Marc. Tre personer med massor av tapas och 5 öl kostade 52 euro. El Txoco är en kul upplevlese där ägaren får upp stämningen, Txoco är ett enklare ställe men poppis. På båda gäller sitt ner och ta en öl och låt dig smaka vad som bjuds eller tacka nej. Servitörerna går runt och erbjuder tapas. Ett lite lugnare ställe är Gavina(lite dyrare), ganska nyöppnat och man tror man går in till ett modernare café (de har även frukost). Här får smaklökarna sitt och ägaren är fantastiskt trevlig och hjälpsam. Ett tips, låt honom bestämma vinvalet. Can Quel är ett trevligt lunchställe. Men du behöver inte bekymra dig om var vi skall äta för mycket då vår svenska guide är med och tipsar om bra ställen under veckan.

Resa ensam eller med familjen

Nästan hälften av våra deltagare reser ensamma till våra kurser. Vi blir snabbt ett bra tight gäng och vårt upplägg går ut på att skapa en atmosfär som får alla att känna sig hemma i gruppen. En av orsakerna till att vi alltid har en svensk hjälpguide på plats är just den sociala biten, vi skapar en helhetsupplevse som ger ett fint mervärde. Att resa ensam är alltid spännande och man får snabbt kontakt med nya vänner. Att resa med familjemedlemmar som inte är intresserade av att paddla går alldeles utmärkt. Vi kan erbjuda andra upplevelser för dina kära. Upplevelserna skiftar beroende på plats se nedan på vad som finns.