Surfskikurser & camps

Surfski= vågor, fart, puls eller stilla hav!

Surfskin har allt för dig som gillar träning och action

Drömmer du om att få paddla surfski, det snabbaste som finns i kajakväg? Vill du känna hur det känns att dra iväg med en lång snabb surfski där nästan endast din kapacitet sätter stopp för hur fort det skall gå? Stora vågor eller inga vindar, surfskin gillar alla förhållande. Adrenalinfyllda svettiga paddlingar eller ren rekreationspaddling allt kan du uppleva i din surfski.

 

"Sverige har suveräna surfskiförhållande!"

Surfskikurs

På våra kurser kan du välja stabila och rankare surfskis. En surfski har många fördelar en av dem är att många klarar av en betydligt snabbare och rankare kajak än vad de tror är möjligt. Surfskis har förhållandevis hög slutstabilitet och det är där hemligheten ligger lite. En surfski är det ultimata träningsredskapet, det är kul, du får adrenalinkickar och härlig fartkänsla..

Vi hjälper dig gradvis fram och du börjar med en stabil surfski. Under kursen kommer du att kunna testa lite snabbare och rankare skis. Kursen är individuellt anpassad. Vi börjar med teknik och säkerhet. Sista passet kommer vi att ge oss iväg på en längre tur ute till havs där vi lär oss den viktiga surftekniken.

Gillar du att träna och svettas är surfskin "ditt" bästa redskap.

Vår filosofi är att ge Dig en upplevelse fylld av lust och glädje. Häng med på givande och spännande kurser! Vårt mål är att du efter kursen skall känna att du kan ge dig ut på sköna paddlingar i förhållande som passar dig.

Betalning av kurs sker på plats med Swish/kontant eller genom faktura.

Kurser och Camps

Surfski-upplevelser

Kvällskurser 900:- 3 tim, Intensiv kurs

Grundkurs
1300:- 6 tim, För dig som behöver lära allt från grunden..

Intermediate
1300:- 6 tim, För dig som redan har paddeltekniken men vill lära sig mer om säkerhet, surf och vågor.

I kurserna ingår instruktör, stabil surfski, paddel, leash och flytväst.
För den som behöver finns våtdräkter att hyra.

Specialkurser

Vi arrangerar även specialkurser som Surfski Spring Camp. Aterra Surfski Experience Sweden och Aterra Surfski Experience South Africa. Länkar se nedan..

Privatkurser för en eller flera, paddelteknik, säkerhet, surfteknik eller kompletta kurser.

Bokning: [email protected]
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar.

Surfski-kurser 2021Bokning: [email protected]
Ange namn, mobilnummer och e-post på alla deltagare du bokar.

Efter Kursen

Hur fortsätter du din paddling? Surfskipaddling är den paddelsport som ökar mest av alla. Det finns många grupper som du kan hänga på, de flesta utgår från facebook men det finns också surfskis hos några av klubbarna. På Facebook finns dessa grupperna: Surfski South Downwind, Västkust Surfski, Surfski Sverige, Surfski Stockholm, Surfski Danmark. I alla grupperna kan du hitta tränings och paddelkompisar.  Vill du gå med i en klubb så är det främst två klubbar som har surfskis  Helsingborgskanotisterna och MKK-Malmö Kanotklubb, men även KFÖ har surfskis och i nystartade Lomma KK finns det surfskipaddlare.

Vill du inte vara med i en klubb men inte har plats för en surfski så jobbar Aterra på en lösning så vi kan erbjuda kajakhotell nära vattnet.  Klubbar med surfskis eller medlemmar som paddlar surfski: Helsingborgskanotisterna, MKK-Malmö Kanotklubb, Lomma Kanotklubb (Nybildad). KFÖ Kanotföreningen Öresund.