Kalender

Aterrabloggen

Webshop

Återförsäljare


Havskajakkurs

Helsingborg
Wales
Surfskikurs
Helsingborg
Surfkajakkurs

Portugal
Skåne/Nynäs
Forskajakkurs
Soca/Slov.
Skåne/Halland

Andra kurser
Rollkurser
Företagsevent
Privatevent

Hyrkajak
Begagnat
Välja Surfski
Om Surfski
Om Forskajak
Om Surfkajak

Arrow Kayaks

Surfski Wave Challenge

Aterra Kajpromenaden 12
25267Helsingborg
Skåne
+46702 598 260 [email protected]

 

Surfski paddling.

Surfski paddlingen ökar i hela världen, Norden och Sverige är inget undantag. Det som lockar mest är farten men även att de är så lätta att ta sig i även vid besvärliga förhållande. Du slipper att greja med kapell och vattenfyllda sittbrunnar. Det finns allt från extrema ranka surfski:s till stabila surfskisi för instegspaddlaren.

Surfski paddling går egentligen ut på att fånga en våg och surfa. Är du duktig kommer upp i hastigheter på över 25 km/h i rätt vågor. Du kommer snabbt upp i farter runt över 15 km/h när du tränat lite i vågor. På plattvatten ligger du på runt 9-11 km/h och de snabbaste ligger på 11-13 km/h långa sträckor. Det är mycket lätt att fånga vågor med en ski, du behöver egentligen bara lite svall. Att paddla surfski på plattvatten är såklart det också en härlig upplevelse då de är mycket lättdrivna. I en surfski sitter du öppet, den är lätt att ta sig i efter en kapsejsning.

Kajakerna är långa från 550 till 650 cm 43-54 cm breda men ändå lätta ca 9-19 kg. De trivs i alla väder, när det är stiltje märker du hur lättdriven en ski är och i vågor trivs de utmärkt.

Vilken surfski just du skall välja beror på mycket på din balans och i vilka förhållande du skall paddla. Rådet är att aldrig välja en för rank ski. Vill du bara paddla plattvatten kan du välja en lite rankare ski men är du mest ute i vågor blir du oftast alltid snabbare med en stabilare ski.

Aterra säljer följande surfski märken: Carbonology Sport, Knysna Genius, Green7, Honcho. Paddlar: Religion Sport. Flytvästar Astral. Fotleash Mocke och CS.

Hjälp att välja rätt surfski? Klicka här!

 

Bli medlem i surfskigruppen på facebook: Surfski Sverige

 

 

Honcho surfski

En surfski, det perfekta träningsredskapet! det är extremt kul att paddla surfski och i Sverige har vi ofta perfekta förhållande med vår utsatta kust. Vi har högre vågor i Sverige än vad många tror, du behöver inte åka till australien för att hitta greymma surfspots. Några fantastiska surfsskispots nära Skåne är: Öresund norra, Skälderviken, Mölle, Getterön-Varberg, Barsebäck-Lomma, Svarte Ystad ja det finns flera ställen men detta är de platser jag kör mest.

Hjälp att välja rätt surfski? Klicka här!